Tři slunce Litomyšl

Aktuality

18.09.2022

Zahájení skautského roku

02.09.2019

Zahajovací schůzka

29.05.2019

Červnová výprava

05.04.2020

Sportovní odpoledne

13.03.2019

Březnová výprava

Nejčastější otázky

Jaký je rozdíl mezi skautem a junákem?
Oficiální název organizace je Junák - český skaut, z.s. Junák je českým ekvivalentem pro slovo skaut. 
>> Více o Junáku

Jak mám postupovat při přihlášení dítěte do oddílu?
Stačí vyplnit přihlášku do oddílu, která je ke stažení na těchto stránkách a přinést ji na domluvenou schůzku s vedoucím oddílu, nebo jeho zástupcem. Vedoucího můžete kontaktovat osobně, nebo napsat email, na jehož základě vás zkontaktuje sám nejpozději 7 dní od jeho odeslání. 

V kolika letech může dítě vstoupit do skautského oddílu?
Od 6 let věku výše. Rozdělení věkových kategorií: světlušky a vlčata - děvčata a chlapci od 6 do 10 let, skautky a skauti - děvčata a chlapci od 10 do 15 let, roveři a rangers - děvčata a chlapci od 15 do 21 let, od 21 výše oldskauti.

Jaký je roční příspěvek?
Registrační příspěvek činí v posledních letech zhruba 450,- Kč. Dále je k nákladům nutné připočítat poplatky za akce které pořádáme a náklady na vybavení. Celkově ale platí, že jsme nejlevnější organizace pro děti. Například cena za jeden pobytový den na táboře se pohybuje kolem 160,-Kč/den. To znamená, že ve výsledku je cena tábora na 11 dní 1800,-Kč. Nováčkům navíc můžeme zapůjčit některé části vybavení a navíc po nich nevyžadujeme hned kompletní vybavení.

Co čeká mé dítě v oddíle?
Program je přizpůsoben věku dítěte. Obecně platí - výtvarná, tělesná, vzdělávací činnost, jedno i vícedenní výpravy, letní a zimní tábory. >> Více o našem programu

Jsou oddíly smíšené?
U mladších oddílů většinou nebývají oddíly smíšené. Obvykle jsou oddíly koedukované až od starších věkových kategorií. Náš oddíl je pouze pro chlapce.

Kdo se o děti stará?
Vedení oddílu je svěřeno do rukou dospělým vůdcům. Aby mohli děti vést, musí postupně složit dvě zkoušky, které obsahují také poznatky z pedagogiky, psychologie, právních předpisů, zdravovědy a zásad bezpečnosti. Nutné je též absolvování zdravotnického kurzu.  >> Více o vedoucích našeho oddílu

Kde můžeme koupit skautské vybavení?
V šesti městech ČR sídlí prodejny kde lze zakoupit skautský kroj a další potřebné věci. Některé doplňky je možné zakoupit také v našem e-shopu.

Nenašli jste odpověď na Vaši otázku? Kontaktujte nás.

Redakční systém MaRS 2.0 ▪ regrafika © 2007 ▪ http://www.regrafika.cz