Tři slunce Litomyšl

Aktuality

18.09.2022

Zahájení skautského roku

02.09.2019

Zahajovací schůzka

29.05.2019

Červnová výprava

05.04.2020

Sportovní odpoledne

13.03.2019

Březnová výprava

Tradiční akce

Svoje akce plánujeme vždycky od září do srpna (takže jako školní rok). Začínáme zahajovací schůzkou hned na začátku školního roku a končíme táborem o letních prázdninách. Během této doby máme zpravidla každý měsíc nějakou výpravu nebo jinou oddílovou akci. Některé z nich jsme si tak oblíbili, že je pořádáme každý rok. Termíny tradičních akcí jsou jen přibližné - mění se podle aktuálních potřeb.
 

Zahajovací schůzka

kdy: většinou pátek první týden v září
kde: naše klubovna

Lánská Hučka

kdy: přelom září a října
kde: hřiště na Lánech
popis: 24-hodinový štafetový běh, kde si místo štafetového kolíku předáváme hučku (druh klobouku). Patří k našim nejstarším tradicím. Vznikla původně jako úlet z hecu. Časem se stala příležitostí k potkávání starých i nových přátel a přidaly různé doprovodné akce, které nám zpestřují program. Naše Hučka dokonce inspirovala další skauty k pořádání podobných akcí (např. Kulíšek v Novém městě nad Metují).

Vánoční výprava

kdy: prosinec
kde: různě (obvykle na nějaké chalupě - např. na naší základně na Posekanci)
popis: pomyslné ukončení kalendářního roku, předání dárečků osobních či hromadných, zobání cukroví a podobné kratochvíle. Buďto víkendová výprava nebo aspoň besídka v klubovně.

Úklid Černé hory

kdy: okolo dubna
kde: les Černá hora za městským stadionem v Litomyšli
popis: Úklid všeho, co do přírody nepatří. V posledních letech je to už lehčí - časy, kdy se z našich nálezů dalo málem postavit celé auto nebo jiný vynález jsou naštěstí dávno pryč.

Regata

kdy: duben
kde: Osecké údolí - řeka Desinka
popis: Závod malých loděk z přírodních materiálů po proudu řeky Desinky. Start je v jedné naší oblíbené zákrutě poblíž Oseckého rybníka (podle mapy Luční rybník) a cíl je před jezem u obce Višňáry. „Posádky” lodí běží po obou březích a bidly postrkují svá plavidla přes různé překážky. Regata podobně jako Lánská Hučka patří k našim speciálním oddílovým akcím, které jsou asi málokde k vidění a mají už svoji dlouholetou historii, na kterou jsme právem hrdí. Původně oddílová výprava s pouštěním lodiček se změnila v dobrodružný závod. A již několik let jej pořádáme pod názvem Regata Open, což znamená, že se mohou zůčastnit i naši kamarádi(a hlavně -ky) z jiných oddílů a odjinud.

Charitativní sbírky

kdy: různě
kde: různě
popis: Tradičně pomáháme hned s několika sbírkami. Například „Postavme školu v Africe”, „Český den proti rakovině” (Květinový den) nebo „Tříkrálová sbírka”.

Tábor

kdy: letní prázdniny
kde: různě

Netradiční akce

JOTI

kdy: polovina října
kde: po celém světě (na internetu), ale pro nás hlavně v naší klubovně
popis: Název je zkratka slov Jamboree On The Internet a je to celosvětové setkání skautů prostřednictvím internetu. Možnost psát si se skauty z celého světa, tudíž spíše pro cizích jazyků znalé, pro mladší spojené například s nějakou městskou hrou. V posledních letech jsme se nezúčastnili ale kdo ví?

Výprava na hory

kdy: leden až únor
kde: zatím vždycky v Čenkovicích
popis: Hory, sníh a běžkování, opět akce tradiční spíše dříve

Výprava na kole

kdy: květen až červen
kde: okolí Litomyšle

Redakční systém MaRS 2.0 ▪ regrafika © 2007 ▪ http://www.regrafika.cz